Oglasil bi se
040 83 40 30
068 60 83 66

Ali ste vedeli

Z masažo nogic lahko čisto očaramo našega otročka. Ko jo bo okusil, vam bo nogice pogosto ponudil kar sam. Ni potrebno, da smo maserji ali refleksoterapevti, preprosto gladenje nogic od pet proti prstom bo že učinkovalo. Verjemite, tale obred je čudovit pred spanjem. Zakaj?

- Dotik bo otroka umiril, vaju pa tesno povezal
- Sprostila se bo napetost v otroku, ki se je nabirala ves dan
- Otrok bo svoje boljše počutje izražal v bolj harmoničnih odnosih z bližnjimi
- Manj bo jeze, manj žalosti
- Tisti, ki ponoči škripajo z zobmi, bodo prenehali...

Kar pogumno, danes so nogice še pod odejo, jutri bodo že molele izpod nje in čakale vaše ljubeče gladenje :)

»Ojoj, spet me boli hrbet!« Poskusite samomasažo z dvema teniškima žogicama, ki jih z rokami kotalite gor in dol ob hrbtenici oz. se uléžete na tla, z žogicama ob hrbtenici in se premikate gor in dol. Še bolje je, če prosite koga, da žogice kotali po vas. (NM)

Kašelj blaži v vinu kuhan med, ki mu je dodana dobra misel, vinska rutica in fige. (NM)

Ste prehlajeni in ne morete dočakati, da se zaključi ta dan? Skuhajte čaj iz ene cele, neolupljene čebule. Vre naj cca 15-20 minut. Osladite ga z medom. Lahko pijete večkrat na dan. Poleg tega lepo počisti pljučka. (NM)

Niste pristaš meditacije? Preveč spiritualno? Mogoče je fino vseeno preizkusiti. Raziskovalec na Harvardu dr. Herbert Benson je ocenil fizično stanje študentov, ki so tiho sedeli in vedno znova ponavljali neko besedno zvezo. Dvajsetminutno vajo so izvajali enkrat dnevno. Odkril je, da lahko globok občutek miru, ki so ga na ta način pridobili, zniža krvni tlak in zmanjša hitrost bitja srca ter frekvenco dihanja. Enostavno jo lahko izvajate doma. Udobno se namestite z ravnim hrbtom, sproščenim telesom in vzravnano glavo. Zaprite oči. Opazujte svoje dihanje. Potem počasi ponavljajte n.pr. besedo »mir«. Vsa vaša pozornost naj bo namenjena dihanju in besedi mir.

Z vztrajno vajo lahko na ta način obvladujete svoje mesečno perilo in celo luskavico. (NM)

Link do meditativne glasbe: https://www.youtube.com/watch?v=Cnfj6QCGLyA

ALI STE VEDELI?

Oglasil bi se
040 83 40 30
068 60 83 66

NE SPREGLEJTE

 

Učvrstijo se obrazne mišice, gubice se omilijo, koža...

 

Darilni Bon-Bonček pripravimo posebej za vsakega...